Sık Sorulan Sorular

Siz değerli ailemizden bize gelen soruları listeledik.
1Camların orijinal MaxiCanal veya MaxiCanalPlus olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Her iki markanın da orijinal kartları mevcuttur ve optikçinizden alt kısımda ki görsellerde yer alan kartları talep ediniz! Her patentli üründe olduğu gibi, MaxiCanal ve MaxiCanalPlus optik camları da kendine özel logoya sahiptir. Her progressif camlar da olması gerektiği gibi logolarımız camların içine lazerle yazılmıştır. MaxiCanal camlarda "max", MaxiCanalPlus camlarımızda da "mxp" harfleri yazılıdır.
2Ürün fiyat bilgisi ve özelliklere nasıl ulaşılabilir?
Ürünlerimiz ile ilgili bilgiler web sayfamız üzerinde yer almaktadır. Detaylı bilgi için satış noktalarımız ve optisyenlerimiz her türlü soru ve bilgilere haizdir. Satış noktalarımız menüsünde iletişim bilgileri yer almaktadır.
3Daimi gözlük nedir?
Daimi gözlük; Miyopi, hipermetropi veya astiğmat gibi görme sorunlarından bir veya bir kaçını düzeltmek üzere hazırlanmış, sürekli taşınması gereken gözlüktür.
4Yakın gözlüğü nedir? Kaç yaşında kullanmaya başlanır?
Yakın gözlükler ve gerek duyulan yaş genellikle 40 yaş ve üzerinde ortaya çıkan, göz merceğinin esnekliğini yitirmesine bağlı olarak, yaş ilerledikçe okuma sorununu düzeltmek için tasarlanmış gözlük çeşididir. Kişiye bağlı olarak 40 yaşından itibaren kullanma gereği ortaya çıkabilir.
5Yakın (okuma) gözlüğü kullanmam gerektiğini nasıl anlarım?
Yakın gözlük ihtiyacı özellikle yakındaki (40-45 cm uzaktaki) küçük bir nesneyi görmede zorlanıyorsanız veya gazete ve kitap okurken daha uzakta tutma ihtiyacı hissediyorsanız, presbiyobiksiniz ve yakın gözlüğü kullanmanız gerekebilir.
6Hem uzak hem de yakın gözlük kullanıyorum. Çok pratik değil. Ne önerirsiniz?
Bifokal veya Progresif gözlük. İki ayrı gözlük taşımanın ve kullanmanın zorluğu, her iki işlevi bir arada yerine getirme ihtiyacı doğurmuştur. Bifokal veya Progresif gözlük taşımak en ideal çözümdür.
7Progresif ve tek odaklı gözlükler arasındaki fark nedir?
Tek odaklı gözlük, sadece okuma veya uzak alan fonksiyonu gören gözlüktür. Tek odaklı camlarda aynı dioptri tüm alana işlenir. Dolayısı ile yalnızca bir işlevi yerine getirir. Progresif camlar, hem yakın alan fonksiyonunu hem de uzak kullanımı özel dizaynı ile mümkün kıldığı için pratik ve günlük kullanımda daha uzun süreli rahatlık sağladığından tercih edilmelidir.
8Bifokal gözlük nedir?
Bilinen en eski çok fonksiyonlu gözlüktür. Dioptri geçişi olmaksızın uzak ve yakın dioptrilerinin tek cama bölmeli uygulanmış halidir.
9Progresif ve bifokal gözlük arasındaki fark nedir?
Her ikisi de çok odak fonksiyonlu gözlüklerdir. Bifokal, dizaynı estetik olmadığından günümüzde yerini çok odaklı fonksiyonu her mesafeye yayılmış ve yumuşak geçiş sağlayan progressif camlara bırakmıştır. Estetik kaygısı dışında, geçiş daha yumuşak olduğu için kullanım kolaylığı sağlar. Bifokal, teknolojisi gereği sadece ikili fonksiyona sahiptir. Orta görüş mesafesi yoktur. Progressif camlar ise geçişli dioptri teknolojisi nedeniyle bifokal gözlüklere üstünlük sağlamıştır. Bütün mesafeler için yakından uzağa net görüş sağlar.
10Progresif cam nedir?
Progresif cam; Multifokal, Varilüx veya Çok Odaklı Cam olarak da adlandırılır. Çok odaklı kullanım için geliştirilmiş teknolojidir. Uzak ve yakın optrileri, yukarıdan aşağıya doğru cama işlendiğinden yakın görüş alanından uzak görüş alanına kadar tüm mesafeler için kullanım imkanı verir.
11Progresif cam üretim teknolojileri nelerdir?
Standart (geleneksel) ve Kişiye Özel (FreeForm teknolojisi) olmak üzere iki ayrı segmentte üretim mevcuttur.
12Progresif cam üretiminde geleneksel teknoloji ile Free Form teknolojisi arasında ne fark vardır?
Sferik, silindirik ve prizmatik değerlerin daha yüksek ve aks yönünün dikey ve yatay olmayıp çapraz yönlerde olması durumunda Free Form teknolojisi ile üretilen "Kişiye Özel" progressive camların Geleneksel Progresif camlara olan üstünlüğü daha fazla hissedilmektedir. Kullanıcısının pupila değerleri ile Verteks mesafesi ve pandoskopik açısı dikkate alındığından görme kalitesini en yüksek noktaya çıkarır.
13İlk defa Progresif gözlük kullanıyorum. Okurken veya sağa sola bakarken net görmediğimi düşünüyorum. Ne yapmam gerekir?
İlk kez Progresif gözlük kullananan herkesin, 2-3 hafta sürebilen adaptasyon süresine ihtiyacı vardır. Pupila ölçümleri ve işaretleri doğru yapılmış olması şarttır. Bu sorunu yaşamamak için, optikçinizin yeterli donanıma ve profesyonelliğe sahip olduğundan emin olun. Günümüzde ön lisans düzeyinde optisyenlik eğitimi almış meslek çaılşanları tercih edilmelidir.
14İleri yaşlarda gözlük kullanmamak için gözlerimi nasıl korurum?
İleri yaşlarda gözlük kullanmamak için, beslenme tarzınız önemli olduğu gibi, Vitamin A da göz sağlığı için önemlidir. Göz kusurlarının genetik olmadığı durumlarda, koruyucu özelliği vardır. Güneş ışınlarından gelen zararlı UV ışınlarından yüksek UV koruması olan güneş gözlükleri de kullanmak faydalı olabilir. UV ışınları vücudumuzda en fazla gözleri etkiler ve en fazla zararı 0-5 yaş arası yoğundur. Küçük yaşlarda bu korunmaya daha çok gereksinim vardır. Uzun süreli bilgisayar kullanımı ve ara vermeksizin okuma da zarar verici olabilir.
15Progresif camlar tek odaklı camlara kıyasla neden bu kadar pahalı?
Progresif camlar kişiye özel üretildiği ve uzun süreçli uygulama olduğu için, maliyeti tek odak camlara göre yüksektir.
16Bazı camlar dışarıda kendiliğinden koyulaşıyor. Bu camlar nasıl böyle koyulaşabiliyor?
Bu tür camlara Kolormatik veya Fotokromik camlar denir. Cam yüzeyine işlenen kaplama içindeki polimerler, UV ışınlarıyla tepkimeye girerek koyulaşırlar. Bilinenin tersine, yüksek ısı (35 derece üzerinde) ve yoğun güneşte dah az koyulaşırlar. Bulutlu veya daha soğuk havalarda, daha çok koyulaşır. Özellikle füme tonu, siyaha varan tonda koyulaşabilir.
17Gözlük camları en doğru şekilde nasıl temizlenir?
En ideal gözlük camı temizleme, ılık su ve yumuşak, tüy bırakmayan mikrofiber temizleme bezleri ile yapılır. Özellikle yüksek kaplamalı optik camlarda, kimyasal temizleme maddeleri kullanılmamalıdır. Yoğun yağlanma ve kirlenmede 6.00 ph değerli sıvı sabun veya bebe şampuanlarını kullanabilirsiniz. Bolca köpükledikten sonra, ılık suda durulayıp, yumuşak mikrofiber bezle kurulayıp temizleyebilirsiniz.
18İlk kez progresif cam kullanacak kişilerin karşılaşabileceği olası sorunlar nelerdir?
İlk kez progresif cam kullanacak kişilerin bu camların yapısı hakkında bilgilendirilmesi ve camlara adapte oluncaya kadar belirli bir süreye ihtiyaçları olacağı onlara söylenmesi gerekir. Ayrıca daha yakın mesafelere bakarken başın yukarıya kaldırılması ve daha uzaklara bakarken de aşağı yönde hareket ettirilmesi gerektiği konusunda uyarılmalıdırlar. Uyarılması gereken bir diğer husus da, okuma adisyonu (uzak reçetesi ile okuma reçetesi arasındaki numara farkı) yüksek olduğu zaman adaptasyon için daha uzun bir süreye ihtiyaç olabileceği gerçeğidir. Bu adaptasyon süreci, önceden progresif gözlük kullanan ve numarası değiştiği için camlarını yenileyen kişiler için de geçerlidir. Okuma adisyonunun artması ile camın tasarımında oluşan değişim yeniden bir adaptasyon süreci gerektirebilir.
19Her çerçeveye progressive camlar uygulanabilir mi?
Progresif cam takılacak çerçevenin titizlikle seçilmesi gerekmektedir. Bu konuda optikçinin önerilerinin dikkate alınması, gözlüğün görüş konforu açısından önemlidir.
20Progresif gözlük yaptırdım. Acaba gözlüğüm doğru mu yapılmış diye 3 ayrı optikçide ayrı ayrı ölçtürdüm ve ayrı ayrı değerler ölçtüler. Gözlüğüm yanlış mı oldu?
Progresif camlar, reçete değerlerine göre kişiye özel üretilirler. Odaklama doğru yapıldı ise ve görüşünüzde sorun yoksa gözlüğünüzü rahatlıkla kullanabilirsiniz. Değerlerin ayrı ayrı çıkmasına gelince; fakometre dediğimiz optik ölçüm cihazının bulunduğu ortam harici ışık yansımalarınan dolayı, 0.25 dioptrili sapma gösterebilir. Bu, yanlış ölçüldü anlamına gelmez.
" UNUTMAYIN! DOĞRU REÇETE, UZMAN OPTİSYEN VE DOĞRU MONTAJ MUTLU PROGRESİF KULLANICISI DEMEKTİR."